BRÄNNEBACKA GÅRD

Om

Brännebacka omnämns första gången 1571, då ”Herr Knut” och dennes åbo Bengt skattade för 32 lod silver, 7 lisp. koppar, 3 oxar, 2 stutar, 5 kor, 2 kvigor samt 15 får och svin. Gården kom sedan i släktens ägo 1762 via anfader Jonas Månsson. Därefter har gårdens storlek skiftats genom århundradena, och varje anfader har sedan åtta generationer tillbaka brukat och satt sin prägel på gården.


Likt tiden förändras också förutsättningarna för lantbrukandet, och så även driften av gården. Brännebacka går nu in i en ny spännande fas, där vi har frångått djur och jordbrukande, och nu riktar in oss på turism och evenemangsverksamhet. Med närhet till städer som Göteborg, Vänersborg och Lidköping, och dagsutflykter till besöksmål som Läckö slott, Halle och Hunneberg, Håverud i Dalsland har vi ett centralt läge mitt i Västra Götaland för resenärer och besökare. Vår strävan och målsättning är att med högsta service och omtanke av våra gäster ge er en upplevelse som ni tar med er efter ert besök hos oss.

Varmt välkomna till oss hälsar Henrik Brännegårdh, Ewa Brännegårdh och Helena Brännegårdh Olsson.

Vi finns även på Facebook https://www.facebook.com/BrannebackaGard/ och Instagram https://www.instagram.com/brannebacka.gard/

Vid frågor ring: 0703-120023. 

Adress
Flo Brännebacka 7
Grästorp
Sverige
46792

brannebackagard@gmail.com Mobil: 0703-120023